Incubatorul de croitorie – Activitate realizată de Protopopiatul II Iași

Incubatorul de croitorie  se ocupă cu: creație, abilități practice de executare a cusăturilor manual și mecanice, asimilarea tehnicilor de realizare a tiparelor, tehnici de asamblare, executarea detaliilor de croitorie, realizarea de obiecte vestimentare, detalii vestimentare, cunoaşterea texturilor, îmbinări coloristice, reguli de compoziţie etc.

Scop: Să modifice stilul prin producerea accesoriilor de îmbrăcăminte care corespund standardelor lor în ceea ce privește stilul, calitatea, creativitatea și inovația.

Odată ce elementele de bază în croitorie au fost întipărite temeinic, elevilor li se va permite să practice, să devină creativi și să-și construiască propriul brand. Incubatorul va fi finalizat cu un stand de expoziție cu posibilitatea de a vizualiza piesele vestimentare confecționate. Spiritul creativ se va combina armonios cu spiritul antreprenorial, oferind încredere și șansa de a continua în acest domeniu după finalizarea proiectului prin faptul că expozanții primesc un scor / notare prin aplicarea unui chestionar de feedback privind „potențialii clienți”, astfel încât designerii de costume cunosc nivelul de apreciere al publicului pentru a ști „care este cel mai comercializabil produs” pentru a îmbunătăți Activitatea pe care au realizat-o, creând astfel condițiile prealabile ale unei posibile profesionalizări în domeniul croitoriei, pentru următoarea perioadă de dezvoltare ca exponent al societății în care se formează.

În cadrul acestei activități s-au format grupurile ce se întâlnesc de trei ori pe săptămână pentru se iniția în folosirea echipamentului și a tipurilor de cusături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *