In luna februarie 2021, elevii selectați în cadrul proiectului Educație pentru dezvoltarea abilităților în domeniile creativitate și producție de ambele părți ale Prutului – 2SOFT/1.1/187, au participat la Incubatorul de gătit.
In cadrul acestui incubator, sub atenta îndrumarea a doamnei bucătarese, au învățat noțiuni de nutriție precum și tehnici de curățare, tăiere și fierbere a legumelor pentru supe, supe crème sau ciorbe, etc.
Au fost momente deosebite de petrecere a timpului liber si de socilaizare pentru beneficiarii proiectului.
Prin crearea acestui incubator, proiectul își propune să sensibilizeze grupul țintă cu privire la riscurile pe termen lung cauzate de o dietă nesănătoasă și cum să îmbunătățească toate aspectele care pot fi în prezent un semnal de alarmă pentru dezvoltarea întârziată a copiilor și tinerilor., gestionarea informațiilor existente pe piață adaptate la specificul local, tradițiile, elementele de inovație importate din alte țări și acceptate cu atâta ușurință luând în considerare doar elementul modernității, prin propunerea realizării unor rețete sănătoase, ușoare, bogate și nutritive.