Fundația Solidaritate și Speranță va implementa urmatoarele incubatoare:
Incubatorul de gătit
Grup tintă – 40 de elevi și/sau tineri, 20 din România și 20 din Republica Moldova
Obiectivul acestui incubator este să aducă plus valoare prin etică, profesionalism și adaptare permanentă la nevoile societății, oferind soluții inovatoare pentru alimentele bogate din punct de vedere nutrițional, sănătoase, tradiționale și noi din dieta actuală.
Rezultat – realizarea unor albume foto cu prezentarea expozitiilor de gatit
Incubatorul de antreprenoriat
Grup țintă – 60 de elevi și/sau tineri, 30 din România și 30 din Republica Moldova
Obiectivul acestui incubator este crearea unei strategii de dezvoltare pentru fiecare dintre incubatoare, prin generarea unui HUB.
Rezultat – prezentarea ideilor de afaceri în cadrul Festivalului educației și bunului gust
- A. 3.8 – Pregătirea cadrelor didactice pentru a le stimula motivația la locul de muncă și pentru gestionarea stresului profesional
Obiectiv – Creșterea gradului de adaptabilitate a cadrelor didactice la stresul profesional și stimularea motivației în muncă
- A 3.9 – Dezvoltarea competențelor profesorilor pentru a utiliza TIC în acțiuni de dezvoltare a accesului și a calității în educație
Obiectiv – Creșterea accesului și a calității în educație prin dezvoltarea abilităților TIC ale profesorilor.
A 3.10 – Formarea cadrelor didactice prin educație non-formală – Creșterea accesului și a calității în educație prin dezvoltarea unor strategii de educație non-formală între profesori.